single vrouw daten datingapp hartje
Leonie Erenstein
10/26/2023

Online daten: De nummer 1 "FOUT" die we onbewust maken

10/26/2023

In de wereld van online daten worden we vaak overweldigd door de overvloed aan keuzes. Deze blog verkent de valkuilen van online daten en waarom we vaak onbewust verslaafd zijn aan het 'nexten'.

De Overweldigende Wereld van Online Daten

Welkom bij de Liefde & Dating podcast voor single vrouwen die alles voor elkaar hebben behalve de liefde. Leonie Eristeng, Love Coach bij de Love Lab, benadrukt het feit dat de meeste datingsites en apps lijken op een snoepwinkel. We worden overspoeld door opties, en het is moeilijk om te weten waar we moeten beginnen. Alles lijkt even aantrekkelijk. We raken onrustig en willen altijd meer of beter. Hier begint onze afhankelijkheid van het 'nexten'.


De Aantrekkingskracht van Online Dating

Wat doen we eigenlijk op een dating app? We swipen en in een split second bepalen we of iemand door de paletage gaat komen. Gebaseerd op één of meerdere foto's. We baseren onze keuze vaak alleen op uiterlijke aantrekkingskracht. Hierdoor programmeren we onszelf om alleen te mikken op achten, negens en tienen, de top of the bill.


De Top of the Bill: Waarom We Alleen Voor de Tien Gaan

Deze neiging om alleen voor het hoogst haalbare te gaan, weerspiegelt mensen die ons in het verleden hebben gekwetst. Het zijn mensen van wie we liefde wilden ontvangen maar die emotioneel onbereikbaar waren. Iets in ons swipe-gedrag doet ons aan hen denken. We worden getriggerd door onbereikbaarheid en denken dat als we genoeg moeite doen, we hun liefde kunnen winnen.


De Psychologie Achter Onze Keuzes

We maken deze keuzes op basis van subtiele signalen, zoals een blik, een lach of kledingstijl. Dit komt voort uit diepgewortelde patronen en verlangens naar liefde en erkenning van mensen die ons vroeger niet konden geven wat we wilden.

leonie the love lab liefdescoach

Chemie vs. Uiterlijk: Het Belang van Echte Connectie

Onderzoeken tonen aan dat ware chemie ontstaat vanuit connectie en oprechte verbinding, niet vanuit uiterlijke aantrekkingskracht. Toch richten we ons vaak op oppervlakkige aantrekkingskracht, wat leidt tot teleurstelling.


Doorbreken van Oude Patronen

Om te ontsnappen aan dit patroon van emotioneel onbereikbare dates, moeten we onze kijk op daten veranderen. We moeten leren om de vijfjes, zesjes en zevens met een open blik te bekijken.


Het Pad naar Echte Liefde

Daten kan waardevol zijn als we onszelf uit de snoepwinkel halen en het zien als een proces waarin we onszelf en onze diepste verlangens kunnen ontdekken. We moeten ons verslavende 'next' gedrag loslaten en leren om te kijken naar wat er achter het uiterlijk schuilt.

single vrouw daten datingapp hartje

Reflectie en Actie

Neem de tijd om je eigen datingpatronen te evalueren. Ga je altijd voor de negens en tienen? Wat was je ervaring met vergelijkbare mensen in je leven? Wat roept dit diep vanbinnen bij jou op?


Conclusie: Uit de Snoepwinkel Stappen en Echte Liefde Vinden

Om ware liefde te vinden, moeten we leren om uit de 'snoepwinkel' van online daten te stappen. We moeten ons openstellen voor echte connectie en de waarde inzien van langzaam groeiende relaties.


Eindegedachte: Een Uitnodiging tot Verandering

Deze blog nodigt je uit om je online datingpatronen te heroverwegen en een meer liefdevolle en bevredigende benadering van daten te omarmen. Bedankt voor het lezen en vergeet niet je gedachten te delen en feedback achter te laten.


Ik hoop dat dit blog je nuttige inzichten biedt over online daten en de valkuilen waar we vaak in vallen. Als je nog specifieke vragen hebt of meer advies nodig hebt, aarzel dan niet om te vragen. Veel succes met je zoektocht naar liefde!


Online daten - De nummer 1 FOUT die we onbewust maken

Reacties